Известие

Collapse
No announcement yet.

Пусти датчици...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пусти датчици...

Здравейте, отскоро се разкарвам с един Алфонс 164 с любимия VМ мотор. Обаче гадината има малко проблеми:
    1. светят всякакви лампи - нивото на антифриза, температурата на двигателя, ниво на спирачната течност... Единият го намамих, ама другите не знам какво да ги правя. Нови или втора употреба да взема (съотв. откъде?)
    2. Тъпият вентилатор в купето жули като за световно. Като гледам къде стои, май целият мотор трябва да се свали
    3. Климатика пали ли вентилатора на радиатора? Защото като го включа, компресора сработва, а вентилатора - не. Колата е 1992-ри набор.

п.п. някой ако иска да ме оттърве от нея, ще се радвам, защото след месец ще излезе в още една двугодишна почивка.

датчик за антифриза - и на мене ми светеше преди година и ме дразнеше изолирах го с мост /жичка свързваща двата кабела / , но пак ме дразнеще че има нещо което е сложено на тая кола а не работи . като го разглобих видях че е магнитен датчик . и след дълго търсене на нов или втора употреба реших да го рециклирам . взех магнит от калъф за колан за GSM и подмених оригиналния в датчика, и понеже е по тежък от оригиналния усилих поплавъка с коркова тапа , която сложих над оригиналния поплавък . и от тогава работи като нов ако някой е заинтересуван как става да пише и ще пустна снимки

Comment

Да, това го пробвах Сложих капачка от шише етанол - същият размер като поплавъка, надеждно залепено с К+Д, обаче май мук-чето под заливката е умряло - пробвах със всякакви магнити - йок ефект. А тая тапа защо потъва? Да не е някакъв спиртомер? Кой болен инженер го е измислил това

А дали датчика на нивото на спирачната течност (или по-скоро лампата) е вързан по някакъв начин с лампата за изтрити накладки? Защото и той беше умрял (суха спойка под заливката), но не изгасна след като го оправих.

Comment

Свързан е с накладките поне при мен е така (опит защото са за смяна и си свети хем за накладките хем и за спирачната течнос а тя бол)Другото хубаво при мен е че после след паленето си загасва и не ме претиснява но при началното палене само те остават и ми вадят очите с това червено.
        А ако си решил да се отърваш от нея има тема Къпува/Продава.
        Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
        166 2.4 JTD '02
        164 2.5 TD '98 ex
        Човешко е да се греши, но за да се объркат съвсем нещата е необходим компютър.

Comment

Първоначално публикувано от MILEN 76 Покажи съобщение
          Свързан е с накладките поне при мен е така (опит защото са за смяна и си свети хем за накладките хем и за спирачната течнос а тя бол)Другото хубаво при мен е че после след паленето си загасва и не ме претиснява но при началното палене само те остават и ми вадят очите с това червено.
          А ако си решил да се отърваш от нея има тема Къпува/Продава.
          и при мене само тези 2-те си светят, въпреки че накладките ми са на 1 месец, само спирачната течност не знам как е , ма нека си светят

Comment

Ако проблема е в накладките, светват двете лампи и гаснат. Ако проблема е в датчика за спирачна течност - свети само тази лампа, но постоянно.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Мерси за отговорите. Тия лампи светят постоянно при мен
              Хубавото е, че набарах последният датчик за ниво на антифриза - 24кинта в Евро07, също си поръчах температурен - и той около 20лв. Поне малко да изгася коледната елха по таблото, че вече е май месец.
              Дори успях да махна вентилатора на парното - няма такъв се*кс, а аз си псувах другата френска кошница. Двата лагера ги нямаше, а ротора беше изпилил магнитите до неузнаваемост....сега търся друг вентилатор.

Comment

Да събудя темата малко...някой може ли да ми каже кат. номер на датчика за температурата на антифриза, че вече 2 ми дават, и двата не влизат. Колата е произведена Май 1992, и датчика е с 2 кабела - един за лампата и един за стрелката.

Comment

За датчика на инжекциона ли говорим? Или за уреда на таблото?

Ха, ама и аз ги пиша едни... Ти си казал, че за дизел става дума...
                  Извади си номер сам от ЕПЕР.
                  Last edited by didod; d.m.y г., 12:02.
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Няма
                    Има датчика на радиатора, а на матроря - йок. До сега рових там като идиот Всъщност колата излиза в лешпера 90-ти набор.

Comment

Я виж има ли общо това
                      Last edited by didod; d.m.y г., 20:24.
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Ами точно такъв взех, но се оказа, че резбата му е прекалено голяма...ровихме с пича в каталога 2 часа и май го намерихме - в събота ще се разбере.

м/у другото, на някой ако му трябва такъв датчик - подарявам.

Comment

Working...
                        X